Foto's 2018 - Kwb Machelen

Menu
Ga naar de inhoud
Op donderdag 20 december 2018 organiseerde Kwb Machelen een 2de workshop 'Pralines maken'. Na een uitleg, door onze huiskok Rony, gingen de deelnemers vlijtig aan het werk.  Nadat de pralines gemaakt waren kregen de deemnemers hun zelfgemaakte pralines mee naar huis.  Hiernaast kan je de resultaten bekijken.
Op vrijdag 28 september 2018 organiseerde Kwb Machelen een geslaagde kwis.
Ook dit jaar mochten wij ons verheugen op vele ploegen waaronder enkele die voor de eerste maal de stap hebben gezet.
Na de voorstelling van het jaarprogramma, ging de quiz van kwis en ging er een golf van hersengeluid door de zaal.
De snelkwis zorgde weer voor mooie prijzen en de nodige ambiance ! Op een kwis zijn er ook winnaars, de naam zegt het zelf, de alleseters gingen met de eerste prijs lopen, kort op de hielen gezeten door de ladies en om het podium volledig te maken op de derde plaats Catharina en de brains. Na de traditionele snack en het aanschuiven aan de prijzentafel kon iedereen voldaan naar huis.
Iedere vrijdagavond was het KWB Machelen Petanque en Kubb avond op de petanqueterrein naast de Sporthal Bosveld.
Hiernaast kan je enkele foto's bekijken van de sfeer die er op een avond was.
Op zondag 27 mei vond de 4de Highland Games van Machelen plaats.
Hiernaast kan je de foto's bekijken van de prijsuitreiking en ook de
medewerkers.
Dank je wel...

"Bij deze wensen wij ook alle helpende handen voor, tijdens en na de Highland Games te bedanken voor hun inzet.  Ook dank aan alle sponsors voor hun bijdrage.  Alsook dank aan de deelnemende ploegen die ons een toffe, plezante en sportieve namiddag hebben bezorgd. En dank aan de Gemeente Machelen-Diegem om de sportveld te mogen gebruiken."

Het Bestuur van KWB Machelen.

THEMA KOKEN

Op dinsdag 8 mei 2018 hadden wij onze traditionele Themakoken.
Dit jaar was het thema Aziatisch koken.  Viskoekjes,  Pad Thai, Rundsvlees met oestersaus en gember, Varkensvlees met groene curry, Laab Kai (salade van kippengehakt) werden bereidt en gegeten door de koks. Een Thais biertje mocht ook niet ontbreken aan deze heerlijke Aziatisch kookavond.

Wil jij ook deelnemen aan de kooklessen die in oktober 2018 starten?  Neem dan contact op met een van de bestuursleden, of via ons contactadres dat je kan terug vinden in bovenstaand menu.
       RERUM NOVARUM
Op zondag 6 mei 2018 werd in onze Parochiekerk Rerum Novarum gevierd.
Na de plechtigheid konden de aanwezigen nog wa napraten met een drankje erbij.

Rerum Novarum is een in 1891 door Paus Leo XIII geschreven encycliek. De encycliek houdt zich bezig met de situatie van de arbeidersklasse en formuleert in de vorm van een aantal uitgangspunten de sociale leer van de Katholieke Kerk.
Uitgangspunten van de pauselijke encycliek waren een rechtvaardig loon, het recht op eigendom en solidariteit met de zwakkeren. Als instrumenten om deze doelstellingen na te streven, werden zowel overheidsingrijpen als de vorming van  vakbonden genoemd.
In zijn uiteenzetting over overheid, industrie en arbeid leidt Paus Leo XIII de Kerk het industriële tijdperk binnen. Zijn pleidooi voor vakorganisaties was niet alleen een vernieuwing binnen kerkelijke kring, maar ook daarbuiten. Leo's encycliek bevat een kritiek tegenover ongebreideld kapitalisme en veroordeelt tegelijkertijd het marxistisch socialisme, het historisch determinisme en het dialectisch materialisme. Zijn voorgestelde samenwerking tussen arbeid en kapitaal inspireerde tot de vorming van vakbonden en onder meer verschillende vormen van corporatisme.
Machelen Retro

Op zondagnamiddag en avond vond Machelen Retro plaats in en rond de Vrijetijdssite Bosveld.  Het was een terug in de tijd om deel te nemen aan diverse oude Vlaamse spelen. Van kegelspel tot boogschieten, voor elk wat wils.  Het was tevens ook een terrasjesweer, want iedereen genoot van de gekoelte drankjes en warme snacks.  Om 17u konden de kinderen zich uitleven tijdens hun kinderfuif, daarna, om 19u, was er het Bal populaire.  In de zaal en op het terras konden velen op de tonen van de muziek dansen.   Machelen Retro was dan ook een aangename namiddag en avond om te genieten van een dagje 'Vlaamse Kermis' zoals ze het vroeger deden.
Lentewandeling
Mechelsbroek en Mispeldonk Bonheiden

De zondag startte nogal regenachtig maar stilletjes aan begon het op te klaren.  Na een heerlijk brunchmaaltijd, door Femma geserveerd, kwamen de wandelaars om half twee naar het afspraakpunt: de parking aan de Nova.  We vertrokken richting Bonheiden en zagen meer en meer de zon verschijnen. Aangekomen in de Brugstraat, waar we konden parkeren, begonnen we aan onze wandeling.  Een wandeling van ongeveer 13 km, meestal door de natuur, langs water en al dan niet modderige weggetjes.  Het weer zat met ons mee, het was de hele namiddag een droge dag, althans wat het weer betreft.  Door de afgelopen regendagen waren sommige wegen toch zowat moeilijk te begaan, maar toch zijn we erdoorheen gekomen.  Na, deze toch de moeite waard, wandeling konden we nog gaan genieten van een drankje in een plaatselijk cafétje.

Tip: onze volgende activiteit is op zaterdag 28 maart aanstaande: mét de fiets naar Scherpenheuvel

Sterke Reisverhalen: Bouworde in Nepal
Op zondag 4 maart serveerde KWB Machelen een heerlijk ontbijt, een goed gevulde ontbijtbuffet stond ter beschikking voor de aanwezigen.  Echter dé kers op het dessert was het sterke reisverhaal van Tille Pepermans.  Door het tonen van foto's, filmpjes én het vertellen van haar verhaal kreeg ze de aandacht van de aanwezigen gedurende de hele voorstelling, iedereen was er tevreden over, we hebben het kunnen meebeleven alsof we erbij waren.  Ook haar tekeningen , die we konden bekijken in de zaal, werd door iedereen goed 'gesmaakt'.  Goed gedaan Tille!Hiernaast kan je een beeldverslag zien van de koffiestop op zondag 17 maart 2018 in de Kerk van Machelen.
Een organisatie van Broederlijk Delen
in samenwerking met
Kwb Machelen.Meer foto's kan je ook bekijken op onze facebook.Een voorbije activiteit: Dauwwandeling
zondag 14 januari 2018 Nederokkerzeel
Onze eerste activiteit van het jaar is goed gestart.  Met een opkomend zonnetje wandelden we door de bossen van Nederokkerzeel.  Hoewel er soms modderige toestanden waren ging de wandeling vlot.  Het aangename weer en de mooie zichten kon iedereen bekoren. Halverwege mochten we genieten van een stevig drankje, onze traditionele nieuwjaarsdrink.  Na de wandeling konden we aanschuiven voor een lekker ontbijt, spek met eieren.  Nadat onze honger gestild was kon men nog, voor wie dat wilde, genieten van een biertje.
Op naar de volgende wandeling, zondag 11 maart aanstaande de Lentewandeling.

© Kwb Machelen 2024
Terug naar de inhoud